SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

ABD İçin 2025 ve 2026 Resesyon Yılları mı Olacak?

Trump tarifeleri tüm dünyada taşları yerinden oynattı. Piyasalarda ABD için 2025 ve 2026 yıllarında resesyon fiyatlamaları arttı.

Yayınlanma:
ABD İçin 2025 ve 2026 Resesyon Yılları mı Olacak?

ABD Başkanı Donald Trump’ın başlattığı ticaret savaşı Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere diğer ülkelerin de karşılık vermesiyle körüklenerek devam ediyor. Açıkladığı tarifler ile tüm dünyaya adeta meydan okuyan Donald Trump, muhataplarının da karşılık vermesiyle küresel ekonomide büyük bir belirsizlik dalgası başlattı. Bu durum, petrol fiyatlarının uzun yıllar sonra 60 doların altına inmesine neden oldu. ABD için 2025 ve 2026 yıllarının resesyon ile geçeceği beklentisi de piyasaların öncelikli beklentisi haline geldi.

Trump Bastırıyor, Çin Karşılık Veriyor!

Çin Halk Cumhuriyeti menşeili ürünlerde yüzde 50 gümrük vergisi uygulayan ABD, buna önce yüzde 34 ve ardından da yüzde 20 daha ekleyerek söz konusu oranı yüzde 104 seviyesine çıkarmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti de “Trump tarifeleri” adı altında yapılan bu gümrük vergisi zamlarına aynı şekilde karşılık verdi.

ABD menşeili ürünlere yüzde 20 gümrük vergisi tatbik eden Çin, Trump tarifelerinin açıklanmasının ardından yüzde 34’lük ek vergi getirdiğini duyurmuştu. Amerika Birleşik Devletleri’nin hamlelerine devam etmesinin ardından Çin de yüzde 84’lük ek bir vergi daha koyma kararı aldı ve ABD malları için uyguladığı vergiyi yüzde 138’e çıkardı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Avrupa Birliği de Kılıçları Çekti!

Trump’ın 2025 yılı başında göreve gelmesi ile birlikte ABD – AB ortaklığı da sekteye uğradı. Rusya’ya karşı Ukrayna’ya olan desteğini çeken ABD, Avrupa Birliği’ni de Rusya karşısında yalnız bıraktı. Ayrıca “Trump tarifelerinden” Avrupa Birliği de payına düşeni aldı. Tüm bunlar karşısında Avrupa Birliği de sessiz kalmadı.

Trump Tarifeleri ile Başlayan Düşüş ABD Borsalarından 10 Trilyon Dolar Sildi

Trump Tarifeleri ile Başlayan Düşüş ABD Borsalarından 10 Trilyon Dolar Sildi

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 120 milyar dolarlık altın rezervini geri çağırma konusunu düşünmeye başladı. Ayrıca, Trump tariflerine de aynı şekilde mukabele edileceği ve ABD mallarına ek gümrük vergileri uygulanacağı deklare edildi.

FED Faiz İndirimlerine Hız Verebilir!

Global çapta başlayan ticaret savaşları sonrasında brent petrolün fiyatı 70 doların üzerinden 60 doların altına kadar geriledi. Son 2 haftalık süreçte petroldeki fiyat kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. 60 doların altına inen brent petrol, bu seviyeyi en son 2021 yılı başında görmüştü.

ABD Merkez Bankası FED Faiz İndirimini Hızlandıracak

ABD Merkez Bankası FED Faiz İndirimini Hızlandıracak

Ekonomide durgunluk sinyalleri gelmesi ile birlikte ABD Merkez Bankası FED’in bu yıl yapacağı faiz indirimlerine dair beklentiler de arttı. Daha önce 2025’te 2 kez faiz indirimi bekleyen piyasalar, beklentilerini 5 kez faiz indirimi beklentisi şeklinde güncelledi.

ABD İçin Resesyon Fiyatlamaları Arttı!

Yukarıda sayılı gelişmelerin akabinde ABD’nin önümüzdeki 12 ay içerisinde resesyona girme ihtimali yüzde 76 seviyesine yükseldi. FED’in faiz indirimlerinde gecikmesi durumunda bu oranın daha da artabileceği düşünülüyor.

ABD Merkez Bankası FED Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz