Biber dolması, Türkiye’nin dört bir tarafında farklı usullere göre yapılabilen davet sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Genellikle ev hanımları, biber dolması pişirirken dağılmasından ve kuru olmasından şikayetçidir. Oysa biber dolmasının suyunu içerisinde hapsetmek ve çok daha lezzetli yapmak oldukça basit. İşte biber dolması pişirirken aklınızda bulunması gereken öneriler:
MUTLAKA KAPATIN
Milliyet.com.tr’de paylaşılan içeriğe göre, Dolmaların üzerine sos gezdirdikten sonra bir tabakla kapatarak, dolmaların dağılmadan pişmesini sağlayabilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz pirinçlerin iyi pişmesi için önceden sıcak suda bekletilmesi önemlidir.
MALZEMEYİ ÇOK KOYMAYIN
Biber dolmasının kapaklarını domatesle kapatmaya özen gösterin. Domatesler biber dolmasının hem acılığını alır hem de lezzet katar. Ancak önemli bir diğer nokta dolmaların iç harcını çok fazla doldurmamanız. Muhakkak 1 parmak boşluk bırakmak dağılmasını önleyecektir.
ANNE USULÜ BİBER DOLMASI TARİFİ
Malzemeler
10 dolmalık biber
3 orta boy kuru soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
3/4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını çıkartıp bir kenarda bekletin. Çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürüp iç kısımlarını hafifçe tuzlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini, şişmesi için sıcak suda bekletin. Pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edip, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edin.
Ardından yıkanmış pirinç, suyunu süzdüğünüz kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız dolma harcını, iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurun. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını ayırdığınız biber sapları ile kapatın. Dolmaları pişirme tenceresine dik bir şekilde dizin.
Ayrı bir kasede karıştırdığınız zeytinyağlı ve sıcak sulu karışımı, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde gezdirin.
Dolmaları kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Milliyet, Lezzet.com.tr Derleme: Arztakvimi.com.tr
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Oysa elimizin altındaki hazineyi fark etmemişiz hiç… Yalnızca 1 bardağı bile basuru bitiriyor
TikTok Yasaklama Çalışmalarına ABD’nin Ardından Türkiye de Başladı
20 – 55 yaş arasında olan vatandaşlar için başvurular yarın akşam sona erecek!
Bayram tatiliyle birleşmişti! Milli Eğitim Bakanı Tekin’den SON DAKİKA ARA TATİL açıklaması!
Seçim sonrası İLK MÜJDE geldi! Erdoğan imzaladı 65 yaş şartı kaldırıldı tüm emeklilere HERKESE ÜCRETSİZ oldu
MHRS’den randevu alan herkesi ilgilendiren karar açıklandı!
Yorumunu Yaz