SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Çayı Böyle Demlemek Kansere Neden Oluyor

Güncelleme: 19:38 - 07.12.2023
Çayı Böyle Demlemek Kansere Neden Oluyor

Yapılan araştırmalar, çayın doğru şekilde demlenmemesi durumunda ortaya çıkan hataları açığa çıkardı. İşte çayı bu şekilde demlememelisiniz…

Türkiye’de en çok tercih edilen içecekler arasında yer alan çay, yanlış şekilde demlendiğinde birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Yapılan hatalar, kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının zeminini oluşturabilir. Bazı araştırmalar göstermektedir ki çayı yanlış demlediğinizde, aslında bir zehir demlemiş olursunuz…

Çayın Yanlış Demlenmesi Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay, büyük bir öneme sahiptir. Bitki çayları sağlık açısından faydalı olsa da çayın yeri ve değeri her zaman ayrıdır. Ancak çayı yanlış şekilde demlediğinizde hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Çayın acı olmaması ve uzun süre taze kalabilmesi için demlenmiş çayın ocak üzerinde bekletilmemesi önemlidir.

Bu sebeple çay iyice demlendikten sonra mutlaka ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi takdirde mide hasarlarına, özellikle gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Çayı demlerken veya demlendikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Yüksek sıcaklıkta bekleyen demlenmiş çay, insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Çayın sürekli olarak yüksek ısıda ve kaynar şekilde tüketilmesi ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer dışarıda tükettiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığını nasıl anlayabiliriz diye merak ediyorsanız, ağzınızda oluşan acı bir tat ve burukluk hissi bu durumu gösterir.

cayi-boyle-demlemeyin2-min.jpg

Çayı kesinlikle kaynamamış suyla demlemeniz gerekmektedir. Aşırı kaynamış suyun çaya dökülmesi, çayın içinde bakteri oluşumuna yol açabilir. Ayrıca çayın tadının acı olması genellikle bu nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Çayın demlenme sürecinde yapılan bir başka hata ise çay suyu henüz sıcakken üst demliğe çay eklenmesidir. Bu yöntemle çay nem alır ve demlik içindeyken bayatlar.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz