Hazır giyim perakendeciliği sektörünün önemli aktörlerinden biri konumunda bulunan Koton Mağazacılık, geçtiğimiz yıl itibariyle halka arz başvurusunu SPK’ya yaparak beklemeye başlamıştı. Nisan ayında halka arz onayı alan ve ardından talep toplayan şirketin payları BİST de 10 Mayıs Cuma günü itibariyle işlem görmeye başladı. İlk gününe yüzde 5 civarında artışla başlayan KOTON hisse, seans içerisinde pey der pey yükselerek artışını yüzde 10’a taşıdı ve tavanladı. Günü ve haftayı 33,54 TL’lik tavan fiyattan tamamlayan KOTON hisse gelecek hafta borsada nasıl bir performans gösterir; Arz Takvimi takipçileri ile birlikte irdeleyelim…
Lot başına 30,5 TL’den halka arz edilen Koton Mağazacılık halka arzında 136,6 milyon lotun satışı gerçekleştirildi. Lotların yüzde 84,5’unun yurt içi bireysel yatırımcılara ayrıldığı halka arzın büyüklüğü 4 milyar 166 milyon TL olarak gerçekleşti. İlk gün ki tavanın ardından KOTON hisse tahta büyüklüğü 4,5 milyar liranın üzerine çıktı.
Bireysel yatırımcıların hali hazırda tahtadaki lotların çoğunluğuna sahip olması, hissenin gelecek hafta ki performansını merakla bekleyen yatırımcılarda bir miktar endişeye mahal verdiği bir gerçek. Bu durum, yatırımcıların sosyal medyada hissenin ilk işlem gününde yaptıkları paylaşımlarda dile getirdikleri; KOTON neden tavan bozdu ve KOTON neden düşüyor gibi sorulardan da anlaşıldı. Yatırımcıların bu noktadaki endişelerinin de makul olduğu ifade edilebilir. Zira, daha önce tahta büyüklüğü 4,5-5 milyar TL seviyesinde bulunan halka arzlardan:
Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hissesi AVPGY ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş hissesi RGYAS da halen halka arz fiyatlarının altında işlem görmekte. Ancak, Koton Mağazacılık2ın söz konusu 2 şirketten özellikle “faaliyet alanı” bakımından ayrıldığını da söylemekte yarar var.
En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Güncel olarak halka arz fiyatının yüzde 10 üzerinde bulunan KOTON payları için, 15 gün süreyle sınırlı fiyat istikrarı planlandığı da şirketin onaylı izahnamesinde belirtilmişti. Bu nedenle, herhangi bir satış baskısı oluşması durumunda, firmanın halka arzında konsorsiyum liderliği yapan Ak Yatırım ve İş Yatırım’ın devreye girebileceği düşünülebilir.
Yakın geçmişte halka arzı gerçekleştirilen ve halka arz fiyatının altını gören CATES, SURGY, BEGYO, AVPGY ve RGYAS gibi hisselerde fiyat istikrarı işleminin uygulanmasına rağmen bu durumun gerçekleştiği kayıtlarda yer alıyor. Dolayısıyla, “fiyat istikrarı uygulanan hisselerde kesinlikle arz fiyatının altı görülmez” gibi bir çıkarım yapmak mümkün değil.
KOTON hissede işlem açmak ya da kapatmak isteyen yatırımcıların, yukarıda dikkat çekilen tüm pozitif ve negatif unsurlara dikkat ederek kademeli şekilde hareket etmeye özen göstermeleri kendi yararlarına olabilir.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Gelecek Hafta Halka Arz Var mı 2024?
HOROZ İşlem Tarihi Belli Oldu: HOROZ Hisse Neden Gelmedi?
Bu Hafta Borsada Talep Toplayacak Halka Arz Var mı 2024 Haziran?
Horoz Lojistik Arz Sonuçları KAP Bildirimi Geldi: HOROZ Hisse Kaç Lot Verdi?
Yiğit Akü Arz Sonuçları KAP Bildirimi Geldi: YIGIT Hisse Kaç Lot Verdi?
Yiğit Akü Hisse YIGIT Pahalı mı Ucuz mu, Halka Arza Girilir mi?
Yorumunu Yaz