KOTON hisse yeni haftaya seans açılışında yükselişle başlasa da kısa sürede düşüşe geçti ve tabanladı. Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının Borsa İstanbul’da 2. işlem gününde taban olması, bireysel yatırımcıların özellikle sosyal medyada serzenişte bulunmalarına neden oldu. Pek çok “küçük yatırımcı”, bugünün taban fiyatı olan 30,20 TL noktasına kadar geri çekilen KOTON hisse için şu soruların yanıtlarını merak ediyor; KOTON hisse neden satılmıyor, KOTON tabanında kaç lot bekliyor? Arz Takvimi takipçileri için bu suallerin ve daha fazlasının yanıtlarını verelim…
Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., borsa macerasına geçtiğimiz hafta Cuma günü (10 Mayıs) başlamış ve ilk işlem gününü tavan olarak kapatmıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününe kısmi bir artışla başlayan ve 35,30 TL seviyesine yükselen KOTON payları bu noktadan hızlıca geri çekildi. Sert düşüşlerle hissede 2 kez devre kesici çalışsa da, bu da hissedeki düşüşü frenleyemedi ve KOTON taban fiyata indi.
Öğleden sonra taban olan KOTON için taban fiyatta an itibariyle 3 milyon lottan fazla satış emri beklemekte. Güncel lot fiyatı ile takribi 100 milyon liralık satışın beklediği tahtada, hisse satışı yapmak isteyen yatırımcılar doğal olarak sıraya girmek durumunda kalıyor. Satış emri verdiği lotların satılamadığını gören bireysel yatırımcı “Koton hisse neden satamıyorum” sorusunu dile getiriyor.
Satış için sıra bekleyen milyonlarca lot var iken satış yapılamaması, KOTON özelinde değil, borsa genelinde bütün hisseler için olağan bir süreç. Payların satılabilmesi için hissede yeterli alıcının bulunması gerekiyor. Tabanında satış için “hisse yığılı olan tahtada” yeterli alıcı olmadığı an itibariyle söylenebilir.
En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Güncel olarak taban seviyesinden işlem gören ve tabanında 3 milyon lottan fazla satış emri bekleyen KOTON tahtasının tabandan kalkabilmesi için söz konusu lotların alıcı bulması ya da tabana emir veren yatırımcıların bu lotları silmesi gerekmektedir. Bu 2 unsurdan birinin gerçekleşmesi durumunda hissenin tabandan kalkması söz konusu olabilir. Bugün hissenin taban bozabilmesi için; güncel fiyat olan 30,20 liralık fiyattan takribi 100 milyon TL seviyesinde fon gerekmektedir.
Bugün gerçekleştirdiği düşüş ile arz fiyatı olan 30,5 TL’nin altına inen KOTON için haftanın diğer günlerinde nasıl bir süreç işleyeceği henüz ön görülebilir durumda değil. Halka arzında 136,6 milyon lotun satışının yapıldığı tahtada lotların büyük kısmı yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılmıştı. Bireysel yatırımcının 100 milyon lottan fazla pay sahibi olduğu tahtanın, satış baskısı altında kalıp kalmayacağı, paydaşların tutumuna bağlı olacak.
15 gün süre ile sınırlı fiyat istikrarı uygulanması planlanan hissede, yapılacak satışların yoğun olmaması durumunda; konsorsiyum liderleri Ak Yatırım ve İş Yatırım devreye girmeye çalışabilir. Tüm bu etkenler, hissenin tahtası an be an kontrol edilerek, AKD analizi incelenerek karar verilmesi gereken hassas bir sürece işaret etmektedir. Dolayısıyla, yatırımcıların bu noktada yüksek risklerden kaçınması ve kademeli işlemlere hassasiyet göstermesi kendileri için kritik öneme haizdir.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Onay Bekleyen Halka Arz Şirketleri 2024 – 2025 Arz Takvimi Hisseleri
Gelecek Hafta Halka Arz Var mı 2024?
Bossa 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Bu Hafta Cezası Bitecek Hisseler 2024
Akenerji (AKENR Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Yorumunu Yaz