Geçtiğimiz hafta yayımlanan SPK Bülteni ile halka arzına onay verilen 2 şirketten biri konumunda bulunan Onur Yüksek Teknoloji A.Ş halka arz sonuçları dün akşam itibariyle netleşti. Yatırımcı başına sınırlı bir dağıtım olması beklenmekteydi ancak başvuru sayısının kısıtlı kalması sebebiyle ONRYT halka arzında azami 7345 lot alabilen yatırımcılar oldu. ONRYT hisse 7 bin lota kadar dağıtım yapınca, pek çok kişi daha fazla talepte bulunmadığı için duyduğu pişmanlığı sosyal mecralarda dile getirdi.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun haftalık bülteninde halka arzına onay verilen Özyaşar Tel Galvaniz ile Onur Yüksek Teknoloji bu hafta talep topladılar. ONRYT kodu ile talep toplayan Onur Yüksek Teknoloji, 22-23 Mayıs Çarşamba ve Perşembe günlerinde halka arz sürecini tamamladı. En geç saat 13’e kadar başvuru yapılabilen halka arzda beklenti, yatırımcı başına 10-20 lot civarında düşmesi idi. Zira, tamamen eşit dağıtım yöntemi ile halka arzı gerçekleştirilen ONRYT, “makul büyüklükteki tahtası” ile dikkat çekiyordu.
12 milyon 830 bin lot bedelli sermaye artırımı ve 6 milyon 900 bin lot da ortak satışı olmak üzere toplam 19 milyon 730 bin lotun satışının yapıldığı halka arzda yatırımcılar, hisse başına 49,5 liradan lotları almak için talepte bulundular. Global Menkul Değerler tarafından “katılım endeksine uygun” şekilde halka arzı gerçekleştirilen ONRYT’nin halka arz sonuçları dün akşam saat 18.30 itibariyle açıklandı.
En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Son dönemde halka arzı gerçekleştirilen pek çok hissenin aksine, halka arzına çok daha kısıtlı başvuru olan ONRYT de, kişi başına 7345 lota kadar dağıtım yapıldığı görüldü. Yatırımcılar Onur Yüksek Teknoloji halka arzında kaç lot talep ettilerse hepsini alma imkanına kavuştular. Bu durum, piyasada büyük şaşkınlık yarattı.
Borsa İstanbul özellikle son 2 ayda gerçekleştirdiği yükselişle 11 bin puanın üzerini görse de, “küçük yatırımcıların” pek çoğu bu dönemde zararda. Zira BIST 100 endeksi genellikle bankacılık hisseleri ile yükselirken, diğer sektörlerde herhangi bir artış yaşanmadı. Aksine, pek ok yan tahtada keskin düşüşler görüldü. Bu durum, halka arzlara katılan yatırımcıların alım iştahını da kırdı.
Koton Mağazacılık (KOTON hisse), Lila Kağıt (LILAK hisse) ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGYAS hisse) gibi son dönemde halka arzı gerçekleştirilen şirketlerin hisselerinin halka arz fiyatının altına düşmesi, Onur Yüksek Teknoloji gibi pek çok halka arza olan katılımın ve ilginin de geri çekilmesine neden olmuş görünüyor.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Onay Bekleyen Halka Arz Şirketleri 2024 – 2025 Arz Takvimi Hisseleri
Gelecek Hafta Halka Arz Var mı 2024?
Bossa 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Bu Hafta Cezası Bitecek Hisseler 2024
Akenerji (AKENR Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Yorumunu Yaz