2024 yılı SNICA yatırımcıları için müjdeli haberle birlikte geldi. 2 Ocak 2024 Salı günü, haftanın ve yılın ilk işlem günü olarak tamamlandı. Seansın sona ermesi ile birlikte Sanica Isı Sanayi A.Ş’den önemli bir KAP Bildirimi geldi. Şirket, aldığı bedelsiz sermaye artışı kararını kamuoyuna deklare etti. SNICA ne zaman bedelsiz bölünecek, kaç lotu olanın kaç lotu olacak, detayları inceleyelim…
2022 yılı Kasım ayında halka arzı gerçekleştirilen Sanica Isı Sanayi A.Ş, halka arzının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra bedelsiz sermaye artışı kararı aldı. Üstelik şirket, kayıtlı sermaye tavanının da üzerinde bir artışla, yüzde 566’lık bedelsiz sermaye artışı kararına imza attı. Bu doğrultuda, şirketin ödenmiş sermayesi 135 milyon TL düzeyinden, iç kaynaklardan 765 milyon TL artırılarak 900 milyon TL’ye yükseltilecek.
En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Sanica Isı Sanayi’nin kayıtlı sermaye tavanı bilindiği üzere hali hazırda 500 milyon TL dolayında bulunuyor. Şirket, yaptığı açıklamada “bir defaya mahsus olmak üzere” bu sınırı da aşacak şekilde sermaye artışına gitmek üzere Yönetim Kurulu kararı aldığını ve sermayesini 900 milyon liraya çıkarmak için SPK ve diğer yasal mercilere başvuruda bulunacağını belirtti.
Sanica Isı Sanayi’nin bedelsiz sermaye artışının onaylanması durumunda, SNICA paylarından 100 lotu olan yatırımcının 666 lotu olacak. Paydaşların sahip olacakları lot sayısı, ellerinde bulunan lota göre orantısal olarak farklılık arz edecek.
SNICA hisse ne zaman bölünecek sorusuna ise net bir tarih vermek mümkün değil. Zira süreç, SPK’ya şirketin yapacağı başvurudan sonra; Sermaye Piyasası Kurulu’nun nezdinde devam edecek. SPK’nın bedelsiz sermaye artışına onay vermesi ile SNICA’nın bölünme sürecinde sona gelinecek. Kuvvetle muhtemel SNICA bedelsiz sermaye artışı süreci ve bölünme işlemi 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.
2024 yılının ilk işlem günü olan 2 Ocak Salı gününü yüzde 7 artışla tamamlayan SNICA, son 5 günlük zaman diliminde ise yüzde 25’e yakın artış kaydetti. Geçtiğimiz 1 ayı göz önüne aldığımızda yüzde 12,5 dolayında prim yapan şirket payları; orta ve uzun vadede ise iyi bir performans sergileyemedi.
Son 6 ayda yüzde 36 ve son 1 yılda da yüzde 20 seviyesinde artış gösteren SNICA, enflasyon dikkate alındığında, yatırımcısına reel getiri sağlayamadı. Ancak bedelsiz sermaye artışı kararı sonrasında yatırımcılar 2024 yılında hissenin daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyor.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Kervan Gıda (KRVGD Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Onay Bekleyen Halka Arz Şirketleri 2024 – 2025 Arz Takvimi Hisseleri
Gelecek Hafta Halka Arz Var mı 2024?
Bossa 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Bu Hafta Cezası Bitecek Hisseler 2024
Akenerji (AKENR Hisse) 2024 İlk Çeyrek Bilançosu Nasıl Geldi?
Yorumunu Yaz