Payları Borsa İstanbul’da SKTAS kodu ile işlem görmekte olan Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin, hisselerinin yüzde 40’ına sahip olduğu yabancı sermayeli Fabula Tekstil San. ve Tic. A.Ş. dikkat çekici bir kararla gündeme geldi. Firmanın Yönetim Kurulu tarafından, verimlilik ve karlılık değerlendirmeleri sonucunda üretimin durdurulması kararı alındığı SKTAS KAP sayfası üzerinden deklare edildi.
Dün seans kapanışında yapılan açıklamada, Fabula Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin üretime ne zamana kadar ara verdiği / üretim faaliyetlerini tamamen mi sonlandırdığına yönelik herhangi bir detaya yer verilmedi. Borsada SKTAS hisseye yatırım yapan paydaşlar ise sosyal mecralarda yaptıkları paylaşımlar ile bu detayların netleştirilmesine dair görüşlerini ve serzenişlerini dile getirdiler.
En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.
Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin hali hazırda 3 bağlı ortaklığı / iştirak kuruluşu bulunuyor. Bu kuruluşlardan biri olan Fabula Tekstil San. ve Tic. A.Ş., üst kalite ve kişiye özel gömlek üretimi gerçekleştiriyor.
22 Nisan Salı akşamı seans kapanışının akabinde gelen KAP bildirimi ile şirketin yatırımcıları “SKTAS bu haberden nasıl etkilenecek” sorularını dile getirmeye başladılar. 23 Nisan 2025 Çarşamba günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle resmi tatil olması hasebiyle Borsa İstanbul’da seans yok. Bu sebeple SKTAS paylarının söz konusu habere olan tepkisi ancak yarın ve devam eden günlerde görülebilecek.
Söktaş Tekstil (SKTAS) İştiraki Fabula Tekstil Üretimi Durdurdu
Dünü, günlük bazda yüzde 2 kayıpla 4,37 liradan kapatan hissenin yatırımcılarında, Fabula Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin üretimi durdurması sebebiyle haftanın geri kalanında da olumlu bir performans sergileyemeyebileceği endişesi hakim.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2023 yılı ortasından başlamak üzere faiz artırım döngüsüne girmesi ve politika faizini pey der pey yıllık yüzde 50 seviyesine kadar yükseltmesi, ülkemizde pek çok sektörün zora girmesine sebebiyet verdi. Finansman maliyetleri yükselen şirketler, yatırımlarını ertelemeye ve bu doğrultuda “mevcudu muhafaza etme” gayretine giriştiler.
TCMB’nin politika faizini yükseltirken bir yandan dolar kurunu da sahip olduğu rezervler ile kontrol altında tutması, maliyetleri yükselen tekstil sektörünün kazançlarını baskıladı. Global çapta ki rakipleri ile rekabette geriye düşen tekstil sektörü aktörlerinden bazıları üretimlerini Mısır başta olmak üzere farklı ülkelere kaydırırken, bazı şirketler küçülmeye ve yine bazıları da üretimi durdurmaya karar verdi.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Doğan Holding (DOHOL) Değer Finansal Danışmanlık A.Ş’yi Kurdu
Ekos Teknoloji 1 Milyon Dolarlık İhale Aldı
Mega Polietilen (MEGAP) 2 Milyon Euroluk Anlaşma İmzaladı
Ral Yatırım Holding (RALYH) 3 Milyar TL’lik İhale Aldı
Kontrolmatik (KONTR) Şirketi POMEGA 3 Milyon Dolarlık İş Aldı
Hareket Proje (HRKET) Erikler Yurdu Projesini Tamamladı
Yorumunu Yaz