Bu konudaki gelişmeleri üyelerinin dikkatine sunmak isteyen Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin son konuğu, E-Ticaret İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Öztap oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, 2020 yılında Avrupa’da ilk kez online alışveriş yapanların oranının %13 iken Türkiye’de ise oranın % 25 olduğunu belirtti. E-ticaret sistemlerinin, Kobilerin ve kadınların önündeki bariyerleri kaldırdığını kaydeden Aslan, “Alışkanlıkların değiştiği bir dönemde e-ticaretin konforuna alışan müşterilerin pandemi sonrasında da e-ticaret yapmaya devam etmesi bekleniyor. Bu durum da e-ticaret ve onun bir ileri adımı olan e-ihracat konusuna hem firmaların hem de devletin eğilmesini ve uygulamada görülen aksaklık ve mevzuat eksikliklerinin bir an önce giderilmesini zorunlu hale getiriyor. İnternet ve mobil araçların kullanımıyla her geçen gün hacim olarak büyüyen e-ticaret, 2020 yılının Mart ayından itibaren hiç hesapta olmayan bir şekilde, Kovid-19 sayesinde 3-5 yılda yaşayacağı ivmelenmeyi sadece 6 ay içinde yaşadı. Türkiye’de e-ticareti olumlu etkileyen faktörler nüfusun kalabalık olması, internet kullanım oranındaki yükseklik, her geçen gün gelişen ve sayıca artan alternatif ödeme sistemleri ve gelişmiş bankacılık sistemleri olarak sayılabilir. Ayrıca Türkiye’de genç nüfus oranının yüksek olması ve bu genç nüfusun yeni teknolojilere kolay ve hızla adapte olabilmesi de e-ticaretin gelişmesine katkı sağlıyor” diye konuştu.
E-Ticaret İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Öztap ise, e-ticaretin pandemi döneminde hızla büyüdüğünü vurgulayarak, “2019’da 136 milyar hacimde olan e ticaret 2020’de 250 milyar hacme ulaşmış bulunmakta. Eskiden internetten alışveriş yapmayan 8 milyon tüketici kredi kartı alarak bu sektöre girdi.” Dedi.
Sektörün hızla büyüdüğünü ifade eden Öztap, “ Lojistik ve ödeme sistemleri sektörü besleyen partnerler olarak yanımızda olduklarından sektörün hızla büyüyeceğini öngörmek kaçınılmaz. E-ticaret siteleri sayesinde ihracat sayılarının da hızla arttığını görüyoruz. 2019’da internet üzerinden ihracat yapılan ülke sayısı 3’ken, 2020’de bu rakam 20’ye çıkmıştır. Bu artış e-ticaret sitelerinin sağladığı katkılardandır. Bu rakam 2021’de daha da büyüyecektir. Öyle bir yeni evredeyiz ki üretim yapan herkesin dijital yatırıma bir nefes de olsa eğilim göstereceğini, yatırım yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Teşkilat 4. Sezonu Bambaşka Bir Hikaye İle Ekrana Dönmeye Hazırlanıyor
En Sadık Köpek Cinsi Akita İnu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
“Yolcu360, ‘Bizim Yıldızımız’ dedi ve Yıldızlı Araç Kiralama Ofislerini Ödüllendirdi!”
Rusya’da Yetkililerinin iPhone Kullanması Yasaklandı
Altın, 1.649 TL Seviyesinde İşlem Görüyor
İtalya’da Öldürücü Sıcaklık Uyarısı
Yorumunu Yaz